Rock Resortin asemakaavoitus alkaa

Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa ja Rock-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Kari Karvinen allekirjoittivat sopimuksen Rock Resortin asemakaavoituksen käynnistämisestä 14.6.2023.

– Haluamme yhtiökumppanini Jussi Nurmion kanssa kehittää Rock Resort -hankkeella Siuntiota ja erityisesti Pickalan aluetta, omaa kotiseutuamme, Kari Karvinen kertoo.

– Tämä on hieno hanke, joka lisää kunnan elinvoimaa ja alueen vetovoimaa, sanoo puolestaan kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa.

Rock-yhtiöt suunnittelevat Pickala Rock Resort -nimellä kulkevaa uutta asuinaluetta. Alue sijaitsee Pickala Golfin Forest- ja Park -kenttien välissä. Alueelle on tarkoitus kaavoittaa tontteja yli sadalle asunnolle. Tonteista suurin osa on omakotitaloille ja osa yhtiömuotoiselle rakentamiselle, esimerkiksi rivitaloille tai minivilloille. Tontit pyritään kaavoittamaan ainakin pääosin vakituisen asumisen tonteiksi.

Asuinalueen keskelle on jo rakenteilla yhdeksänreikäinen par3-golfkenttä Rock. Se avataan alkukaudella 2025. Siitä on tarkoitus tehdä maailman paras par3-kenttä. Budjetti on kymmenen miljoonaa euroa ja kattaa maa-alueen, kentän rakentamisen, pysäköintialueen, klubitalon ja muut tarvittavat rakennukset, sanoo Karvinen.

Rock Resort -hankkeen osana kaavoitetaan paikka myös hotellille. Rock-kentän klubitalo ravintoloineen palvelee golfpelaajia, hotellin vieraita ja alueen asukkaita. Alueen uusien asukkaiden ja hotellivieraiden aktiivisuus voi mahdollistaa klubitalon ravintolan toiminnan ympäri vuoden.

Alueella on voimassa oleva yleiskaava. Nyt valmistellaan asemakaava. Kaavoitusprosessi kestää vähintään vuoden. Kun asemakaava valmistuu, alueelle rakennetaan tiet ja kunnallistekniikka.

Kuvassa: Siuntion kunnanjohtaja Isotupa (vasemmalla) ja Rock-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Karvinen allekirjoitustilaisuudessa.