Pickala tarjoaa henkeäsalpaavan miljöön kodille

Merellinen Pickala on kuin toinen maailma. Ilmasta aistii meren läheisyyden, puusto muuttuu karusta satumaiseen ja takaisin maastossa kulkiessaan. Merkillisen upea ja houkutteleva, joka tuo lähelle jotakin, jota ei tiennyt kaipaavansa. Pickala kutsuu luonnon äärelle myös asumaan.

Kaikki elämää suuremmat ideat syntyvät metsän äärellä.

Yksi tuttavani kertoi, että Pickalassa olisi tarjolla tontteja, että kiinnostaisiko. Meillä oli kaikki hyvin Espoossa, mutta kun tulimme vaimoni kanssa Pickalaan, se oli siinä, Pickalassa jo yli 20 vuotta asunut Jukka Utriainen kertoo. 

Meri lumosi ja koti nousi sen äärelle nopeasti. Vuonna 1998 perhe muutti Pickalaan, eikä ole katunut päätöstä hetkeäkään. 

Luonto antaa aina uusia puoliaan. Ja golf-friikille – eli minulle – on toki erinomaista, että harrastusmahdollisuus on aivan kodin ääressä, Utriainen kertoo. 

 Störsvikin seutu Siuntiossa ei kerää puoleensa vain golfareita. 

Täällä asuu samanhenkistä väkeä, joka nauttii ainutlaatuisesta luonnosta. Golfaaja ei tietenkään tarvitse olla vaikka ne mahdollisuudet täällä erinomaiset ovatkin, Utriainen sanoo.

Seudun luonnon ovat hoksanneet muutkin kuin omat asukkaat. Helsingistä saapuu väkeä samoilemaan Uudenmaan virkistysalueelle, sen jylhille kallioille ja vanhaan mäntymetsään.

Täällä yhdistyy merellisyys satumaiseen luontoon. Välillä voisi kuvitella olevansa pohjoisen erämaassa. Monipuolisuus on todellinen rikkaus, Utriainen kommentoi. 

Aluetta rakennetaan edelleen ja Utriainen on vain iloinen lisäväestä. 

Uskon, että kun asukkaita tulee lisää, saamme yhdessä luotua yhä parempia palveluita ja luontoelämyksiä. Tämä on lintukoto, josta paikka ei parane, Utriainen summaa. 

Pickala Rock Resort tarjoaa mahdollisuuden laadukkaaseen asumiseen

Toinen Pickalan metsässä suuren idean saanut henkilö herätti henkiin uuden kokonaisuuden asua ja harrastaa. 

Liikun paljon Pickalan maastossa ja siellä hoksasin, että juuri tuolle Pickala Rock Resortin alueelle saisi upean golfkentän ja asuinalueen. Piirrätin alustavat kuvat arkkitehdilla ja löysin kumppanin hankkeen toteuttamiseksi, Jussi Nurmio kertoo. 

Sittemmin hankkeen kapulan kumppanilleen Kari Karviselle luovuttanut Nurmio uskoo uudesta asuinalueesta menestystä. 

Rock Resort nousee kauneimpaan osaan Suomea. Se on kansallismaisemaamme. Pidän käkkärämännyistä, sammaleesta ja kallioista. Ja se on keskellä Pickalaa, jossa voi harrastaa melkein mitä vaan. Paljon kavereita ja vahva yhteisöllisyys ovat myös tärkeitä. 

Rock Resort saa oheensa golfkentän, josta suunnitellaan maailman parasta par3-kenttää. 

Kenttä on kaunis – kuin upea puisto keskellä asuinaluetta. Olen myös vakuuttunut siitä, että kenttä luo uuden laatustandardin Suomeen. Ihmisten ajankäytössä on ollut nähtävissä muutos. Lyhyempi kierros upealla kentällä tuo hienon hetken päivään, Nurmio summaa. 

Pickalasta ounastellaan uutta suosittua aluetta, jossa yhdistyvät luontevalla tavalla kaupungin läheisyys, luonto, turvallisuus ja harrastusmahdollisuudet.

On hienoa nähdä, miten koko Pickalasta on kehittymässä hieno paketti pääkaupungin kylkeen. Kun asukasmäärä kasvaa, houkuttelee se yrittäjät ja palvelut luokseen. Uskoisin, että näemme hotellin aika lähitulevaisuudessa. Myös ympärivuotiset palvelut kasvavat, Nurmio kertoo. 

Hankkeessa on alusta lähtien ollut mukana Suomen eturivin suunnittelijat. Luonto ja miljöö ovat ohjanneet suunnittelua. 

Ne ovat olleet aivan keskeisiä juttuja asuntojen miettimisessä. Rima on pidetty korkealla koko ajan ja siellä se myös pysyy.

Haluaisin uskoa, että Rock antaa kaikille elämyksen ja jättää jäljen. Joillekin se on uusi koti, toisille päivän visiitti. Alueen kehittymisen kannalta tämä on aivan huippujuttu. Iso askel.

Tutustu tulevaan asuinalueeseen www.rockresort.fi

Haastateltavat

Jussi Nurmio

Pickalassa mukana sen perustamisesta lähtien, vakituisena asukkaana jo lähes 20 vuotta. Valittu Vuoden Liikemieheksi ja Suomen luovimmaksi yritysjohtajaksi. Tuonut Suomeen McDonald’s-ketjun ja ollut perustamassa Habbo Hotellia ja Iggloa. Mainostoimisto Taivaan jälkeen perusti markkinointiviestintään erikoistuneen, nykyään noin 130 työntekijän N2-konsernin, jossa työskentelee edelleen aktiivisena hallituksen puheenjohtajana. Harrastuksiin kuuluvat golf, hiihdon eri muodot, unelmointi ja unelmien perässä juokseminen.

Jukka Utriainen

Nuori eläkeläinen ja intohimoinen golfari.